- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 15
- STOB recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule šalotka | 20 |
Olej řepkový | 4 |
Vločky ovesné | 60 |
Voda | 200 |
Hrášek | 100 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Sůl | 1 |
Energetická hodnota celkem: 1745 kJ
Bílkoviny (g): 21,
Tuky (g): 13,
Sacharidy (g): 51,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 8,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Na pánvi na troše oleje zpěníme šalotku, poté přidáme ovesné vločky a ještě spolu krátce orestujeme. Poté přidáme vodu, osolíme a na mírném ohni vaříme do měkka. 2/3 hrášku (použijeme čerstvý nebo mražený, který krátce povaříme) rozmixujeme a zbytek si necháme v celku. Hrášek vmícháme do již hotového ovesného rizota a prohřejeme. Dle potřeby dosolíme. Připravíme si zastřené vejce. Vodu ochucenou kapkou octa přivedeme k varu a ztlumíme trochu teplotu. Vodu v hrnci zamícháme, aby se vytvořil vír, doprostřed vlijeme vajíčko a vaříme cca 3-4 minuty.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.